aantrekkingskracht

Ons imago wordt bepaald door wat wij te bieden hebben: een bewezen succesvolle manier om een drugsvrij leven te leiden.


Ja, we trekken nieuwe leden aan. Meer en meer verslaafden vinden hun weg naar de 12 de stapgroepen. Maar hoe gaan wij om met onze nieuwste leden die uitgeput binnenkomen als gevolg van hun worsteling met verslaving? Reiken wij uit naar onzekere en verwarde verslaafden die op onze bijeenkomsten in hun eentje zitten? Zijn wij bereid hun een lift te geven naar bijeenkomsten? Werken wij nog een-op-een samen met lijdende verslaafden? Geven wij hun onze telefoonnummers? Geven we nog even graag gevolg aan de twaalfde stap, ook als dit betekent dat we midden in de nacht ons warme bed uit moeten? Zijn we bereid om samen te werken met iemand die een andere seksuele geaardheid heeft, of uit een andere cultuur komt? Hoe ruimhartig zijn wij met het weggeven van de aan ons gegeven tijd?
Onze medeverslaafden stapten ongetwijfeld op ons af met liefde en aanvaarding. Voor velen van ons bestond het aantrekkelijke van de 12de stap groep uit het feit dat we eindelijk een plek hadden gevonden waar we ons thuis voelden. Hebben ook wij zo'n 'thuisgevoel' te bieden aan onze nieuwe leden? Wij mogen geen reclame maken voor de 12 de stapgemeenschap. Maar wanneer we in ons leven de principes toepassen, zullen we nieuwe leden tot onze manier van leven weten aan te trekken, net zoals wij tot herstel werden aangetrokken.

Ik zal aan de slag gaan met een nieuwkomer. Ik zal onthouden dat ik bij de 12 de stapgemeenschap ook een nieuwkomer ben geweest. Het gevoel van verbondenheid van toen, zal ik proberen over te brengen op anderen.