blijf terugkomen

Wij zijn een droog en clean leven op prijs gaan stellen. We willen meer van al het goede dat de 12 stappengemeenschap ons te bieden heeft.


Kun jij je nog herinneren dat je om je heen keek naar verslaafden die bij de 12 stappen meetings herstellen en jezelf afvroeg: 'Wat valt er in hemelsnaam nog te lachen, nu ze geen alcohol en drugs meer gebruiken?' Geloofde jij dat er geen lol meer te beleven viel nadat je stopte met gebruik? Velen van ons gingen daar vanuit. We waren er zeker van dat het over was met het 'goede leven'. Vandaag de dag kunnen velen van ons hartelijk lachen om dit misverstand; wij weten hoe mooi ons leven kan zijn tijdens herstel.
Veel van de dingen waar we tijdens ons herstel plezier aan beleven, is het gevolg van actieve betrokkenheid bij de 12 stappengemeenschap. We ontwikkelen ware kameraadschap, we krijgen vrienden die ons begrijpen en die om ons geven zoals we zijn. We nemen een plek in waar we ons nuttig kunnen maken voor anderen. Er zijn herstelbijeenkomsten, dienst-activiteiten en informele bijeenkomsten waar we onze tijd doorbrengen en bezig zijn met dingen die ons interesseren. De 12 stappengemeenschap kan werken als een spiegel die een scherp beeld geeft van wie wij zijn. We treffen er mensen die ons iets leren en mensen die helpen; we vinden er vrienden, liefde, zorg en steun. De gemeenschap heeft ons altijd nog meer te bieden, zolang wij terug blijven komen.

Ik weet waar het 'goede leven' te vinden is. Ik zal terug blijven komen.