eerlijk gebed

Al is het lastig om eerlijkheid te betrachten, het is uiterst lonend.


Eerlijk zijn is voor ons een hele klus! Velen van ons belanden bij Anonieme Verslaafden in behoorlijke verwarring over wat er in ons leven werkelijk aan de hand was. In sommige gevallen kostte het maanden en jaren om het allemaal op een rijtje te krijgen. De waarheid over ons verleden komt niet altijd overeen met datgene wat wij erover naar buiten hebben gebracht. Waar kunnen we mee beginnen als we dichter bij de waarheid willen blijven?
Velen van ons vinden eerlijkheid in gebed het gemakkelijkst. Tegenover medeverslaafden vinden we het soms lastig om de gehele waarheid te vertellen. We zijn ervan overtuigd dat we door anderen niet geaccepteerd worden als we ons laten kennen zoals we werkelijk zijn. Het is een heel gedoe om het 'eeuwig hippe en verpletterend coole' beeld van onszelf op te houden! In gebed ervaren we de acceptatie door onze Hogere Macht en dat maakt het mogelijk om ons hart te openen voor eerlijkheid.
Als we deze eerlijkheid met God, zoals wij God zien, in praktijk brengen, ervaren we vaak dat het doorwerkt in onze communicatie met anderen. We raken eraan gewend om eerlijk te zijn. Wij beginnen eerlijk te worden als we delen op bijeenkomsten en samen dingen doen. Dit heeft tot gevolg dat ons leven wordt verrijkt met vriendschappen die zich verdiepen. Wij merken zelfs dat we eerlijker tegen onszelf kunnen zijn - en dat is de belangrijkste persoon om eerlijk tegen te zijn!
Eerlijkheid is een deugd die door oefening tot stand komt. Het is niet altijd gemakkelijk om volledig eerlijk te zijn. Maar als we beginnen met onze Hogere Macht, dan zullen we merken dat het eenvoudiger wordt om eerlijk te zijn naar anderen.

Ik zal eerlijk zijn tegen God, mezelf en anderen.