een gevoel voor humor

Wanneer wij onze zelfobsessie kwijtraken, merken we dat wij in staat zijn om in te zien wat het betekent om gelukkig, vrolijk en vrij te zijn.


Vaak is de nieuwkomer verrast als er tijdens onze bijeenkomsten wordt gelachen. Voor de groep is het waardevol als er op een gezonde manier wordt gelachen. Dat heeft een helende werking. Zelfs al zitten we in de grootste problemen, de vreugde waarmee de ruimte van onze bijeenkomst zich dikwijls vult, geeft ons de mogelijkheid om even lol te beleven aan ons herstel. Met humor kunnen we eventjes loskomen van onze zelf obsessie.
Het leven zoals het komt is vaak allesbehalve grappig. Maar zolang we over gevoel voor humor beschikken, kunnen we zaken verdragen die ons anders wellicht zouden overrompelen. We laten ons vaak van ons stuk brengen door gebeurtenissen die met een beetje humor best wel te doen zijn. Wanneer we ons aan iets of iemand storen, dan kan het de zaak verlichten als we de humor ervan inzien. Het vermogen om de humor in te zien van een lastige situatie, is een gave om op door te gaan.

Als iets tegenzit, zal ik kijken of ik er de humor van kan inzien. Wanneer ik fouten maak, zal ik iets bedenken waardoor ik kan lachen om mijn lachwekkende tekorten