iemand die in mij gelooft

Alleen voor vandaag zal ik vertrouwen hebben in iemand in de 12 stappengemeenschap die in mij gelooft en mij wil steunen tijdens mijn herstel.


Niet iedereen van ons die bij de 12 stappengemeenschap komt blijft vanzelf nuchter en clean. Maar als we blijven terugkomen, vinden we de 12 stappengemeenschap de steun die we voor ons herstel nodig hebben. Al geloven we niet in onszelf, droog en clean blijven is gemakkelijker als er iemand is die in ons gelooft.
Zelfs diegene die in de gemeenschap het vaakst terugvalt, heeft doorgaans één vaste steunpilaar die er altijd is, wat er ook gebeurt. Wat daarvoor nodig is, is een persoon of groep mensen die in ons gelooft. Wanneer we aan deze mensen vragen of we ooit droog en clean zullen worden, zullen ze altijd antwoorden: "Ja, je kunt en je zult. Blijf gewoon terugkomen!"
Wij hebben allemaal iemand nodig die in ons gelooft, zeker wanneer we niet in onszelf kunnen geloven. Als we terugvallen, wordt ons toch al danig verzwakte zelfvertrouwen verder aangetast, soms zozeer dat we in volslagen hopeloosheid geraken. Op zulke momenten hebben we steun nodig van onze trouwe 12 de stappersvrienden. Zij vertellen ons dat dit onze laatste terugval kan zijn. Uit ondervinding weten zij dat we uiteindelijk clean zullen worden en clean zullen blijven als we naar bijeenkomsten blijven komen. Voor velen van ons is het lastig om in onszelf te geloven. Maar wanneer iemand onvoorwaardelijk van ons houdt en steun biedt ondanks al onze terugvallen, wordt herstel bij Anonieme verslaafden ietsje meer werkelijkheid voor ons.

Ik zal iemand vinden die in mij gelooft, iemand in wie ik zal geloven.