indirect goedmaken

Indirect goedmaken kan noodzakelijk zijn waar rechtstreeks goedmaken onveilig zou kunnen zijn of andere mensen in gevaar kan brengen.


Toen we gebruikten, waren we meedogenloos als iets of iemand ons in de weg stond om high te worden. Als gevolg daarvan, wisten velen van ons niet altijd wie we nu precies schade hadden berokkend, financieel of emotioneel. Toen het bij onze negende stap zover was om het goed te maken, merkten wij dat we dusdanig veel slachtoffers hadden gemaakt, dat we ons mogelijk niet iedereen meer konden herinneren.
Met behulp van onze sponsor en andere herstellende verslaafden, kwamen we tot een oplossing voor deze moeilijkheid. Wij zegden toe om het "naamloos" goed te maken door iets terug te geven aan onze omgeving. In de diensten richtten we ons op hulp aan de nog lijdende verslaafde. Zo vonden we een manier om iets terug te geven aan de maatschappij.
Heden ten dage zijn we met behulp van de liefde en de tips van gestabiliseerde leden in staat iets terug te geven aan de wereld om ons heen, in plaats van te nemen. Wij dragen ons steentje bij aan onze omgeving door het uitdragen van de boodschap van herstel naar degenen die we in ons dagelijks leven tegenkomen.

Ik zal het indirect goedmaken door af te stappen op een verslaafde die mogelijk hulp behoeft. Ik zal ernaar streven om op bescheiden wijze een positieve bijdrage te leveren aan mijn maatschappij.