veranderende motieven

Wanneer onze egoïstische motieven ons eindelijk niet meer in de weg zitten, beginnen we een rust te ervaren die we nooit eerder voor mogelijk hielden.


Als wij onze overtuigingen, handelingen en motieven tijdens herstel tegen het licht houden, zullen we erachter komen dat we soms dingen doen om de verkeerde redenen. In het begin van ons herstel hebben we misschien veel tijd en geld besteed aan mensen, alleen maar omdat we wilden dat ze ons aardig zouden vinden. Later zullen we mogelijk merken dat we weliswaar nog steeds geld besteden aan mensen, maar dat onze motieven gewijzigd zijn. We doen het omdat wij hen aardig vinden. Of misschien begonnen we een verhouding om de leegte vanbinnen door een ander persoon te laten opvullen.

Als we nu aan een verhouding beginnen, dan doen we dat uit het verlangen om ons leven te delen met een gelijkwaardige partner - een leven dat overigens op zich al de moeite waard is. Misschien werkten wij aan de stappen omdat we bang waren om terug te vallen als we dat zouden nalaten. Vandaag werken wij aan de stappen omdat we spiritueel willen groeien.

Vandaag hebben wij in ons leven een nieuw doel - en dat weerspiegelt zich in veranderende motieven. Wij hebben zoveel meer te bieden dan onze behoeften en onzekerheden. Dankzij de geestelijke gezondheid en gemoedsrust die we hebben verworven, krijgt ons herstel een nieuw bereik. Onze liefde strekt zich uit, we delen ons herstel in alle gulheid. En wat we bereiken, laten we als erfenis na aan iedereen die zich nog bij ons zal aansluiten.

Tijdens het herstel zijn mijn motieven veranderd. Ik wil dingen doen om de juiste reden, niet alleen om er iets voor mezelf uit te halen. Vandaag zal ik mijn motieven nagaan.