niet alleen geluk

Het proces ertoe te komen om te geloven, herstelt onze geestelijke gezondheid. De kracht om in actie te komen, vloeit voort uit dit geloof.

Ertoe komen te geloven is een proces dat ontspruit aan persoonlijke ervaringen. Ieder van ons weet dit uit eigen ervaring. Alle verslaafden die met het 12stappen programma herstellen, beschikken over het forse bewijs van een heilzame Kracht die in hun leven goed doet. Degenen onder ons die vandaag herstellen, hebben geluk gehad. Heel veel verslaafden sterven aan onze ziekte, zonder de ervaring van alles wat wij met de 12 stappen ontdekt hebben.

Het proces van ertoe komen te geloven, brengt bereidheid met zich mee om iets als een wonder te beschouwen. Wij delen in het wonder om hier en nu droog en clean te zijn - en ieder van ons heeft nog wel iets anders dat we als een wonder kunnen beschouwen. Een auto-ongeluk, een overdosis, delirium tremens of iets anders wat onze dood had kunnen zijn: hoe vaak hebben we het al niet ternauwernood overleefd? Kunnen we terugkijken op ons leven en inzien dat het niet alleen een kwestie van "geluk" was? Onze ervaring tijdens herstel, toont ons eveneens voorbeelden van een Hogere Macht die het goed met ons voorheeft.

Terugkijken op het bewijsmateriaal van een liefhebbende Hogere Macht die aan onze kant staat, kan ons het vertrouwen geven dat deze Hogere Macht ons in de toekomst zal blijven helpen. En vertrouwen biedt ons de kracht om vooruit te gaan.

Mijn herstel is meer dan louter toeval. Mijn kracht komt voort uit de wetenschap dat mijn Hogere Macht me nooit heeft laten zitten en me zal blijven leiden.