ons geloof vasthouden

Als wij dagelijks onze geestelijke gesteldheid onderhouden, vinden we het eenvoudiger om met de pijn en verwarring om te gaan.


Toen we voor het eerst op zoek gingen naar een Macht groter dan wijzelf, zaten velen van ons vast in oude overtuigingen of denkbeelden. Die varieerden van angst voor een straffende of wraakzuchtige God tot helemaal geen geloof. Sommigen van ons dachten dat een liefhebbende Macht nooit iets met ons te maken zou willen hebben, gezien alle verschrikkelijke dingen die we uitgespookt hadden. Anderen waren ervan overtuigd dat de "slechte" dingen die ons waren overkomen, nooit gebeurd zouden zijn als er daadwerkelijk een liefhebbende Macht had bestaan. Er was tijd, moeite, een open geest en vertrouwen voor nodig. Maar uiteindelijk kregen we een werkzaam geloof in een liefhebbende Hogere Macht die ons door de opgaven van het leven zou leiden.

Onze oude opvattingen kunnen ons blijven achtervolgen, zelfs nadat we tot een geloof komen in een Macht groter dan wijzelf. Onzekerheden die gepaard gaan met grote tegenslagen in ons leven, vormen een voedingsbodem voor onze oude, ontoereikende opvattingen over God. Als onze oude denkbeelden de kop op steken, dan dienen we ons ervan te verzekeren dat onze Hogere Macht ons niet heeft verlaten.

Onze Hogere Macht is er om ons te helpen om de moeilijke tijden in ons herstel te doorstaan. Hoe pijnlijk ons verlies ook mag zijn, we zullen onze tegenslag overleven. En onze groei zal doorzetten, zolang we het geloof onderhouden dat het programma ons heeft gegeven.

Ik heb hard gewerkt aan het opbouwen van mijn geloof in een liefhebbende, zorgzame Hogere Macht. Die Macht zal me leiden bij de uitdagingen van het leven. Vandaag zal ik deze Macht vertrouwen.