oude dromen hoeven niet verloren te gaan 

Verloren dromen komen terug en nieuwe mogelijkheden doemen op.


Toen we jong waren, hadden de meesten van ons dromen. Of we nu droomden van een enerverende loopbaan, een groot en liefdevol gezin of van verre reizen, toen onze verslaving greep op ons kreeg gingen onze dromen verloren. Alles wat we onszelf ooit toewensten, werd in onze jacht naar alcohol en drugs aan de kant gezet. Onze dromen reikten niet verder dan het volgende glas en de drug en dus het gelukzalige gevoel dat het hopelijk zou opleveren.

Nu, tijdens ons herstel, hebben we gerede hoop dat onze dromen nog altijd uit kunnen komen. Hoe oud we ook zijn, hoeveel onze verslaving ons ook heeft ontnomen of hoe onwaarschijnlijk het ook mag lijken, onze vrijheid van actieve verslaving bezorgt ons de vrijheid om aan onze ambities te werken. Wellicht ontdekken we een verborgen talent. Misschien ontdekken we een leuke hobby of komen we erachter dat het bijzonder lonend kan zijn weer een studie op te pakken.

Wij waren eraan gewend om onze meeste energie te steken in het goedpraten en beredeneren van onze mislukkingen. Vandaag maken we vorderingen en maken we gebruik van de vele mogelijkheden die het leven te bieden heeft. We kunnen verbaasd staan over datgene waartoe we in staat zijn. Op grond van het fundament van herstel liggen succes, voldoening en tevredenheid eindelijk binnen ons bereik.

Vanaf vandaag zal ik doen wat ik kan om mijn dromen uit te laten komen.