prioriteit: bijeenkomsten 

Aanvankelijk dacht ik dat het onmogelijk zou zijn om per week naar meer dan één of twee bijeenkomsten te gaan. Het paste gewoon niet in mijn drukke agenda. Later kwam ik erachter dat mijn prioriteiten 180° graden waren gedraaid. Al het andere moest in het schema van mijn bijeenkomsten passen


Toen we nog maar pas bij onze 12 stappengemeenschap kwamen, gingen sommigen van ons onregelmatig naar de bijeenkomsten en vroegen we ons af waarom we niet clean en droog konden blijven. We kwamen er al snel achter dat bijeenkomsten onze prioriteit verdienden als we nuchter en clean wilden blijven.
We begonnen opnieuw. We volgden de suggestie van onze sponsor op. We maakten met onszelf de afspraak om trouw naar negentig bijeenkomsten in negentig dagen te gaan. De eerste dertig dagen stelden wij ons op als nieuwkomer, zodat anderen ons konden leren kennen. Op aanraden van onze sponsor hielden we net zo lang onze mond tot we leerden luisteren. Al snel begonnen wij naar bijeenkomsten uit te zien. En het lukte ons om droog en clean te blijven.
Vandaag zitten we op een bijeenkomst om meerdere redenen. Soms gaan we ernaartoe om met nieuwere leden onze ervaring, kracht en hoop te delen. Soms gaan we om onze vrienden te ontmoeten en soms alleen maar omdat we behoefte hebben aan een omhelzing. Af en toe gaan we na een bijeenkomst weg zonder ook maar iets gehoord te hebben -toch voelen wij ons beter. De sfeer van liefde en vreugde op bijeenkomsten heeft ons weer een dag clean en nuchter gehouden. Hoe vol onze agenda ook is, bijeenkomsten maken we tot onze prioriteit.

Diep vanbinnen weet ik dat bijeenkomsten op allerlei manieren goed voor mij zijn. Vandaag heb ik zin om iets te doen wat goed voor me is. Ik zal naar een bijeenkomst gaan.