te druk

Als we niet gebruikmaken van wat we leren, zullen we het verliezen, hoe lang we ook clean zijn.


Wanneer we een tijdje droog en clean zijn, hebben sommigen de neiging om te vergeten wat voor ons de hoogste prioriteit heeft. Eén keer per week of nog minder, zeggen we tegen onszelf 'O, het is alweer' 'ik moet vanavond naar een bijeenkomst' We zijn druk met andere dingen, die ongetwijfeld belangrijk zijn maar niet belangrijker dan onze aanhoudende betrokkenheid bij ons 12 stappen programma.
Het gebeurt geleidelijk. We krijgen werk. We zijn herenigd met ons gezin. We voeden de kinderen op, de hond is ziek of we volgen in de avonduren een opleiding. Het huis moet nodig worden schoongemaakt, het gras moet worden gemaaid en er moet tot laat gewerkt worden. We zijn moe. Er is vanavond een goede theatervoorstelling. En opeens merken we dat we onze sponsor niet hebben gebeld, niet op een bijeenkomst zijn geweest, niet met een nieuwkomer hebben gesproken of zelfs al een flinke tijd niet meer tegen God hebben gesproken.
Wat doen we op zo'n moment? We hernieuwen ofwel onze toewijding aan ons herstel, of wij gaan door met te druk zijn om te herstellen tot er iets gebeurt waardoor ons leven weer stuurloos wordt. Wat een keuze! Het beste wat kunnen doen, is meer energie stoppen in het onderhoud aan het fundament van herstel waarop ons leven is gebouwd. Die basis maakt al het andere mogelijk - en zal zeker afbrokkelen als wij het te druk krijgen met al het andere.Ik kan het mij niet veroorloven om druk bezig te zijn ten koste van mijn herstel. 

Vandaag zal ik iets doen wat mijn herstel ondersteunt.