voortgaan op de reis

Voortgaand herstel is een onafgebroken reis omhoog.


Hoe langer we nuchter blijven, des te steiler en smaller ons pad lijkt te worden. Maar God geeft ons nooit meer dan we aankunnen. Hoe moeilijk ons pad ook loopt, op een smalle weg of met scherpe bochten, er is hoop. En die hoop ligt besloten in onze spirituele groei.

Als we naar bijeenkomsten blijven gaan en nuchter blijven, wordt het leven... anders. De voortdurende zoektocht naar antwoorden als het goed gaat of tegenzit, kan ertoe leiden dat we bij alles wat er in ons leven gebeurt vragen stellen. In het leven loopt niet altijd alles van een leien dakje. Als het tegenzit, dienen we ons met nog meer vertrouwen tot onze Hogere Macht te richten. Tanden op elkaar en erop vertrouwen dat het beter wordt, is soms het enige wat we kunnen doen.

Na verloop van tijd zal ons vertrouwen uitmonden in begrip. We beginnen het 'grotere plaatje' van ons leven te zien. Als onze relatie met onze Hogere Macht zich verder ontvouwt en verdiept, zal acceptatie welhaast onze tweede natuur worden. Wat er ook gebeurt tijdens ons herstel, we vertrouwen op ons geloof in een liefhebbende Hogere Macht en we blijven vooruitgaan.

Ik aanvaard dat ik niet alle antwoorden heb op de vragen van het leven. Niettemin zal ik vertrouwen hebben in God, zoals ik God zie, en voortgaan op mijn reis van herstel.